A Regnum Christi irodában már lázasan készülődünk, hogy a NEK Családi napján szeptember 11-én, szombaton a Margitszigeten a Regnum Christi sátrában ne unatkozhasson senki! A családok, kisebb csoportok a szigetet felfedező „Szent Margit kincse” kalandjátékunkban vehetnek részt. A helyes megfejtésért jutalom jár!

Az alsó tagozatosokat a NET gyermekprogramunkhoz kapcsolódó kreatív ügyességi feladatokkal várjuk: a NET Kegyelemkerék megforgatását követően apróbb kihívások és játékok következnek, például bibliai történetekből ismert embereket, eseményeket ismerhetnek fel a kiállított bábjelenetekben, de a célbadobásban és horgászatban is kipróbálhatják magukat. Jutalmuk itt sem marad el!

A sportosabbak a világ sok országában jártas, fiatal(os) magyar, amerikai és ír származású atyákkal, Krisztus Légiósaival tengózhatnak, de lehet velük csocsózni és beszélgetni is bármiről, ami érdekel!

A felső tagozatos gyerekeket az ECyD ifjúsági programunk vezetői várják ügyességi játékokkal és szellemi feladatokkal.

Pure Fashion programunk a gimis lányoknak szól: a programvezető szívesen mesél arról, hogy mi is ez a „csajos” önismereti és Istent kereső élményprogramunk. Lesz Pure Fashion kvízjáték és sok más érdekesség.

A ministránsokra és az atyákra is gondoltunk! A Szent József Oltárlovagok iránt érdeklődő, ministránsoknak és vezetőinknek szóló, most megjelent kézikönyv is ott lesz nálunk, melyet Michael Duffy, ír származású légiós atya írt a karantén idején.

Szívesen bemutatjuk nektek a Vándor Evangélium és a Familia programjainkat, de a napi elmélkedéseket is. És természetesen elhozzuk nektek kiadványainkat, szórólapjainkat és saját magunkat: kérdezzetek tőlünk bátran, mi felelünk!

Legyen élmény együtt ez a nap! Várunk szeretettel a Regnum Christi (B8) sátorban!

 

A NEK Családi napra a szervezők valamennyi korosztályt hívnak és várnak. Bővebb információ ITT olvasható!

A rendezvény plakátja ITT található! Bátran osszátok meg hívő és nem hívő ismerőseitekkel egyaránt!

Két színpadon beszélgetésekkel, zenével, ismert előadókkal várják a családokat. A nap folyamán hallhatjuk és láthatjuk többek között: Szalóki Ágit, Berecz Andrást, a Debreceni Hajdú Táncegyüttest, a Misztrál együttest és Csókay András idegsebészt.

A színpad körüli sátrakban valamennyi korosztály talál őt érintő és érdeklő témát, legyen szó önismeretről, párkapcsolati vagy éppen környezetvédelmi kérdésekről. A gyermekeket kézműves foglalkozásokkal, kincskereséssel, geocachinggel, falmászással és egyéb sporttevékenységekkel várják a szerzetesrendek és közösségek.

Jöjjetek és lássátok!