Tagok

Regnum Christi – Isten ajándéka

RC-pajzs

A Regnum Christi egy apostoli mozgalom az emberek és az Egyház szolgálatában. Karizmája azonos a Krisztus Légiósainak lelkiségével. Napjainkra kb. 70 000 tagot számlál, köztük fiatalokat és felnőtteket, diakónusokat és papokat, a világ 30 országából.

A Regnum Christi Mozgalom tagjai olyan katolikus hívek, akik a keresztségi ígéreteikből fakadó, az életszentségre és az apostolkodásra szóló hivatásukat intenzívebben akarják élni, ezért – az Egyház évezredes hagyományának megfelelően és szabadságuk teljes birtokában – összefognak, hogy egymást kölcsönösen segítve válaszoljanak az életszentségre szóló egyetemes meghívásnak, és hogy tevékenyen részt vegyenek az evangélium hirdetésében. A Regnum Christi a számos katolikus mozgalmak és egyesületek egyike. A Regnum Christi tagok egyazon karizmában osztoznak, amely serkenti keresztény életüket, a helyi és az egyetemes Egyházban történő szerepvállalásukat és a mások iránti önátadásukat.

A világszerte közel 70.000 Regnum Christi-tag túlnyomó többsége világi hívő – fiatalok és felnőttek, egyedülállók és házasok –, akik keresztségi ígéreteikből fakadó, az életszentségre és az apostolkodásra szóló hivatásukat intenzívebben akarják élni. A világi tagok különböző mértékben köteleződnek el. Vannak, akik mint önkéntesek egy vagy több évet adnak életükből, mások teljesen Isten és testvéreik szolgálatára szentelik magukat. Ezenkívül a Regnum Christi soraiban találhatók püspökök, világi papok, diakónusok és szeminaristák is, akik a Mozgalom nyújtotta lelkiséggel és apostoli módszerekkel kívánják gazdagítani lelki életüket és egyházi szolgálatukat.

Ifjúság

DSCN3946A Krisztus Légiója és a Regnum Christi egyaránt arra törekszik, hogy a fiatalok megismerjék és szeressék Jézus Krisztust, és hogy az evangélium buzgó hirdetőivé váljanak.

A fiatalok a Regnum Christiben tevékenyen közreműködnek az evangelizációs és szociális programokban, hozzájárulva a plébániák pasztorális terveinek megvalósításához. Bekapcsolódnak például az evangelizációt szolgáló NET, ECyD, Pure Fashion valamint a Fiatal Missziósok  apostoli programokba, illetve ezeken keresztül részesei lehetnek a közösség szociális felelősségvállalásának.

Felnőttek – Család

csaladinap-8A Regnum Christi férfi és asszony csoportjai összejönnek, hogy kölcsönösen segítsenek egymásnak keresztény elkötelezettségük kibontakoztatásába az Egyház javára. A Napi elmélkedés, a Vándorevangélium, a Familia, valamint a rendezvények (pl. Családok keresztútja az Abdrássy úton), konferenciák, családi napok és triduumok… csak ízelítők azon apostoli munkákból, ahol a tagok tevékenykednek.

Mint eleven sejtek az egyházmegye szolgálatában, idejükkel, tehetségükkel és szakértelmükkel járulnak hozzá ezen apostoli programokhoz.

IMG_9452A Mozgalom világi tagja bárki lehet, aki már túl van a NET és ECyD időszakon, vagyis ifjú felnőttkorba lépett. Szeretettel várunk magunk közé mindenkit, aki karizmáit, képességeit Isten Országának építésébe szeretni fektetni, aki dolgozni és magát “elpazarolni” akarja Krisztus Birodalmának növekedéséért.

A Regnum Christi lelkisége a Jézus iránti személyes szereteten alapszik. A hiteles keresztény szeretet gyakorlása hitünk lényege, ezért a Regnum Christi Mozgalomé is.

Apostoli tevékenységeink igen változatosak, mindenki találhat olyat, amelyikben örömét leli, ami inspirál és magával ragad. Mi azt tapasztaljuk, hogy az igazi szívbéli öröm egyik fő oka, hogy nemes és szép feladatok végzésével használhatjuk képességeinket és ajándékozhatjuk meg Istent és felebarátainkat.

csaladinap-56Meg vagyunk győződve a személyes tanúságtétel erejéről. Mindenkinek személyes környezetében végzett tanúságtétele lehet az a kovász, mely segít másoknak, hogy Krisztusban új emberé válhasson. Ugyanakkor a személyes példa lelkesíti a Mozgalom tagjait is, hogy beteljesítsék az evangélium hirdetésére szóló meghívásukat azáltal, hogy az apostoli élet számos területén vállalnak feladatot. Ilyen módon a Regnum Christi tagjai felajánlják személyes erejüket az egyetemes és a helyi Egyház legsürgetőbb szükségleteinek enyhítésére együttműködve az adott egyházmegye lelkipásztori tervével.

Úgy tekintünk Szűz Máriára, mint a Krisztusban megújult ember legtökéletesebb modelljére. Éppen ezért arra törekszünk, hogy bensőséges és szeretetteljes kapcsolatot alakítsunk ki Máriával, aki Jézus és az Egyház Anyja.

Péter földi helytartója és a vele közösségben lévő püspökök iránt megélt hűségével, a Regnum Christi az Egyház szívében gyökerezik és teljesen annak szolgálatára jött létre. Annak érdekében, hogy megmaradjunk a hiteles keresztény életben, a Regnum Christi tagjaiként ígéretet teszünk, hogy életünk része lesz a napi ima, a rendszeres lelkivezetés, a szentségek gyakori vétele, a heti, csoportban végzett bibliaolvasás és az apostoli munkában való előrehaladás rendszeres áttekintése.

Amennyiben a Regnum Christiről, vagy bármelyik világi katolikus munkáról szeretne bővebb információt kapni, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az alábbi elérhetőségeinken (Missio Christi Alapítvány):

e-mail: info@missiochristi.hu

telefon: +36 1 877-4801

2 hozzászólás a(z) “Tagok” bejegyzéshez

  1. Gyenese Balázs szerint:

    Szeretnék csatlakozni a Regnum Christi tagja lenni szombathelyi lakosként. Üdv.: Balázs

  2. Erzsébet Salfai szerint:

    Szeretnék a Regnum Christi tagja lenni.Erzsébet Salfai

Vélemény, hozzászólás?