A csapat

Az alábbiakban bemutatkoznak a Magyarországon szolgáló légiós atyák és megszentelt életű nők.

 

Szabó-Molnár Bálint LC atya (Krisztus Légiója Kongregáció magyarországi közösségének elöljárója)

sebt1446-balint-atya-portreBakonyszentlászlóról származom. Egyszerű, hívő családba születtem: édesapám ugyan evangélikus, de a família tagjaival együtt járt a katolikus szentmisére. Otthon a hit mellett a munka megbecsülését is megtapasztalhattam. A falusi általános iskola után Kecskeméten végeztem el a Piarista Gimnáziumot (1994-1998), de soha nem fordult meg a fejemben a papi hivatás gondolata – mindaddig, amíg meg nem ismerkedtem a Krisztus Légiója Kongregációval. 2004-ben a nyári hivatástisztázó program után beléptem a Rend németországi noviciátusába, hogy megtanuljam a szerzetesi élet csínját-bínját. 2007-ben érkeztem meg Rómába, a Rend felsőoktatási központjába. Így nem tudtam már tovább számolni, hogy hányszor jutottam el az Örök Városba, hiszen éppen itt „vertem sátrat” egészen 2014. júniusáig – két évnyi Lombardiában (Olaszország) ifjúság- és hivatáspasztorációval töltött apostoli gyakorlat kivételével. Nagy örömömre azóta (újra) Budapesten élek, és immár felszentelt papként a Szt. II.János Pál Iskolaközpontban dolgozom.

 

Michael Duffy LC atya (a Szent II. János Pál Iskolaközpont lelkésze, hittan tanár)

michael-atya1957. november 30-án születtem (azért írom ilyen pontosan, hogy tudjatok tortát küldeni a születésnapomra), vagyis 1957-ben, Írországban, Drogheda faluban. Olyan rég volt már, hogy majdnem elfelejtettem az évet.
36 évvel ezelőtt léptem be a Krisztus Légiójába. 21 éve volt a papszentelésem Rómában, hatvan légiós testvéremével együtt. Nagy felelősség az, hogy II. János Pál szentelt fel minket. Nem vagyok méltó arra, hogy pap lettem, sem arra, hogy Szent II. János Pál volt Istennek az eszköze.
Először 1996-ban jöttem ide, Magyarországra. Olyan jól érzem magam itt közöttetek, mint a hal a vízben. Igazából nem tudom megmondani, hogy pontosan miért. Fontosak vagytok nekem. Sokszor azt gondolom, hogy Magyarország számomra olyan, mint egy kábítószer és egyre inkább ott van a véremben, és nem tudok élni nélküle. Ez egy jó nép!
Káplánként tevékenykedem a Szent II. János Pál Iskolaközpontban, és káplán vagyok az Idősek Otthonában is, Kamaraerdőn. Ha nem vigyázok magamra, itt fogok maradni :)
Kérem szépen, hogy aki olvassa ezt, imádkozzon értem! Én is fogok érte!

 

Szász Csaba LC atya (a Szent II. János Pál Iskolaközpont lelkésze, hittan tanár)

seb158745-csaba-atya-portre„Gyermekeim, ne szeressünk szóval és nyelvvel, hanem tettel és igazsággal.” (1Jn 3,18) – Ez  egy olyan idézet, amelyet még 11 éves koromban húztam ki egy bibliai idézetekkel teli kosárból. Ez életem legelső lelkigyakorlatán történt, de ez az idézet azóta is hatással van rám. Mondhatom, hogy ez lett az életem mottója: Isten az ő képviselői (pap, lelkivezető, stb.) által gyermekének hív és mint szerető apa tanít, hogy hitemet tettekben éljem meg az igazság fényében. Nem elég szépen beszélni, vagy jókat ígérni, cselekedni kell. Ezek a cselekedetek azonban nem az én óhajaimhoz kell igazodjanak, sem pedig a társadalom tanácsaihoz, vagy követelményeihez, hanem az egyetlen egy igazsághoz, amelynek végső forrása maga az Igazság. Mit érne, ha én valakinek azt mondanám, hogy adja el a házát és az abból nyert pénzt adja oda a szegényeknek, ha Isten nem ezt várja el tőle? Vagy én, mint szerzetes, megvalósíthatnám-e magam az engedelmességen kívül? Isten erre hívott, még születésem előtt megálmodta életem, s ezért csak akkor lehetek igazán boldog, ha azt a valóságot szabadon is vállalom. Éppen ezért életem fő célja, hogy Istent atyámként szeressem, ismerjem meg az Ő akaratát, azt meg is valósítsam az én életemben, és másokat is erre tanítsak.

 

Hangódi Dóra (a Regnum Christi megszentelt életű nők közösségének elöljárója)

sebt0722-dori-portreBudapesten születtem és nőttem fel egy a hitét gyakorló katolikus családban. Ezért nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hiszen akkoriban a templomba- és hittanrajárás nem volt magától érthetődő. Vidám, mozgalmas gyermekkorom meghatározó része volt a sport, ami a mai napig így van. Nagyon szeretem a természetet és mindent, ami kalanddal jár. Valószínű ezért is hívott meg a Jóisten 1997-ben – Főiskolai tanulmányaim és 1 éves önkéntes év befejezése után – életem legnagyobb kalandjára,  amikor is megszentelt lettem. Fantasztikusan csodálatos és szavakban nem foglalható 18 év telt el azóta, amelyek során Isten kegyelme vezetett Őt jobban megismerve az imában, felfedezve magamat, megismerve más kultúrákat és minden nap szítva bennem szeretetének tüzét, ami arra késztet, hogy ezt másoknak továbbadjam. Minden nap egy új lehetőség és kaland a Jóistennel, számomra most már itthon, Magyarországon! Nagyon boldog vagyok, hogy a 3 éves madridi tanulmányaim, majd 5–5 éves apostoli munka az USA nyugati partján és Németországban, 2 éves ausztriai tevékenység után VÉGRE itthon szolgálhatom Istent, az Ő Egyházát a Regnum Christi Mozgalom soraiban.

 

Marton Fabiola  (a Regnum Christi megszentelt életű nők közösségének tagja)

sebt1370-fabi-portreNémetországban születtem és egy bajor kisvárosban, Kemptenben nőttem fel. A szüleim magyarok és sokszor nyaraltunk Magyarországon. Nagyon szeretem a Balatont, ahol van is egy kis nyaralónk.
Mozgalmas életemben baráti kapcsolatot tartottam Istennel, mint ahogy a családommal, barátaimmal is. Különböző csoportokba, közösségekbe jártam, szerettem sportolni is. Sokat jártam atlétikára, és a kedvencem a lovaglás volt.
Az a kérdés, hogy Istennek mi a terve az életemmel, sokat foglalkoztatott, úgy akartam tervezni az életemet, hogy az az Ő tervével is összhangban legyen. Miután leérettségiztem, egy évig önkéntes voltam a Regnum Christiben. Az útkeresést a hivatástisztázással folyattam. Világos lett számomra, hogy a hivatásom az Istennek szentelt élet a Regnum Christiben. 2008-ban fogadalmat tettem. Utána Spanyolországba, Madridba mentem, és ott kezdtem el a képzést a tanulmányi házban.
2012 szemptemberében jöttem Budapestre, és azóta itt élem a hivatásomkat. A Regnum Christiben dolgozom, főként a Szent II. János Pál iskolás diákok lelki kísérőjeként és fiatal lányokkal foglakozom az ECyD-ben.
Isten létezik, ismeri és szereti az embereket. Jézus Krisztussal lehet személyes, baráti kapcsolatot kialakítani és megtapasztalni az Ő kíséretét. Ő az igazi szikla, aki tartja az életünket és megmutatja a boldogság útját. Ezt a tapasztalatot szeretném továbbadni.

 

 

 

 

1 hozzászólás a(z) “A csapat” bejegyzéshez

 1. Kovács Sándor szerint:

  Kovács Sándor

  HIT
  aforizma

  Felfogni a felfoghatatlant
  Megérteni az érthetetlent
  Hinni
  Az egyetlen
  Hihetőben

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!