Szeretetből nyomába szegődni

“Jézus követése határozottan ez: szeretetből nyomába szegődni, ugyanazon az úton haladni, amin Ő jár.” Ferenc pápa

A Szentatya buzdító szavaival indultunk útnak, hogy átelmélkedve járjuk végig Krisztus keresztútját múlt szombaton Budapest belvárosában az Oktogontól 16 órai kezdettel. Az imádságos menetet 17 órakor szentmisével zártuk a Hősök terén. Köszönjük mindenkinek, aki eljött!

A hittel átitatott keresztútjárás segítsen minket a nagyhét mélyebb megélésében, hogy húsvétkor Krisztus feltámadásának igazi öröme szülessen meg szívünkben!
Alább néhány fotót is megosztunk a keresztútról, de közben érdemes elgondolkodnunk Ferenc pápa virágvasárnapi homíliájában mondott szavain:

“Az igazi út a végső győzelem felé szenvedésen és kereszten át vezet. Az a Jézus, aki elfogadja a hozsannázást, noha jól tudja, hogy a „Feszítsd meg őt!” kiáltás vár rá, nem kéri tőlünk, hogy festményeken, fényképeken, vagy a világhálón körbejáró videókon szemléljük őt. Ő ugyanis jelen van megannyi fivérünkben és nővérünkben, akik kínokat szenvednek el vele együtt. Szenvednek a rabszolgamunkától, a családi drámáktól, betegségektől… Becsapott férfiak és nők, megalázva emberi méltóságukban, leselejtezve… Jézus bennük van és mindannyiukban, és eltorzult ábrázattal, elgyötört hangon kéri, hogy tekintsünk rá, és ismerjük fel őt bennük. Ő nem egy másik Jézus, hanem ugyanaz, aki belépett Jeruzsálembe pálmaágak lengetése közben. Ugyanaz, akit keresztre szögeztek és két gonosztevő közt halt meg. Rajta kívül nincs más Urunk: Jézus, az igazság, az irgalmasság és a béke alázatos Királya .”

Forrás: Vatikáni Rádió (https://www.facebook.com/pg/Keresztutazeletert)

IMG_7627IMG_7641IMG_7639IMG_7634 

Köszönjük Budapest XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának rendezvényünkhöz nyújtott támogatását.

 

Vélemény, hozzászólás?