Regnum Christi Hétvége

Viviana Limón megszentelt és Carlos Gutiérrez LC atya látogatása

Nagy örömünkre, április utolsó hétvégéjén ellátogatott hozzánk Viviana Limon és Carlos Gutiérrez LC atya, akik az apostoli munkák nemzetközi szintű felelősei a Regnum Christi Mozgalomban. Ők világszerte abban segítik a helyi közösségeket, hogy a Mozgalom karizmáját ki tudják bontakoztatni Isten és az emberek szolgálatában.

Azért jöttek, hogy bemutassák nekünk, hogy mi történik manapság a Regnum Christi Mozgalomban világszerte, és hogy válaszoljanak a budapesti Regnum Christi közösség misszióval kapcsolatos kérdéseire, valamint tanácsokat, javaslatokat adjanak a helyi apostoli munkák megszervezéséhez.

Megmutatták nekünk, hogy a Regnum Christi Mozgalom négy ága (Krisztus Légiója Kongregáció szerzetes papjai, megszentelt életű nők és férfiak, világi tagság) egyformán jelentős a karizma kibontakoztatásában, hogy mindegyikünknek különleges küldetése van, és ezért együtt alkotjuk a Mozgalmat, hozzátéve mindazt, ami tőlünk telik. Felvázolták számunkra a Regnum Christi Mozgalom végleges szervezeti struktúráját, és elmondták, hogy miképpen biztosított ebben minden egyes tag képviselete.

Viviana és Carlos atya beszéltek arról is, hogy a Regnum Christi férfi és női csoportok, a fiatalok és az ECYD közösségek, mint a Regnum Christi apostoli karizmájának lényegét, mondhatni a szívét képező egységek, hogyan vehetnek részt közös helyi missziós munkákban. Ez az élő közösség szolgálhat az olyan egyedi apostoli munkákban, mint amilyen a Szent II. János Pál Iskolaközpont, a Pure Fashion program, a Fiatal Missziósok útjai, a What’s Up?, a Familia és a Vándor Evangélium.

Különösen is nagy figyelmet kell szentelnünk a Regnum Christi iskolájának, a Szent II. János Pál Iskolaközpontnak, ahol a Regnum Christi pedagógiáját, lelkiségét, apostoli munkáit és karizmáját adhatjuk át az oktatói-nevelői közösségnek, és akik közülük erősebb elhívást éreznek erre, azokat szívesen képezzük majd ebben tovább.

A hétvége résztvevői nagyon jó hangulatú beszélgetésekkel, ötletek megosztásával és együttműködési javaslatokkal  gazdagították a közösséget, majd zsoltárt imádkoztunk. A rendkívül finom házi készítésű ebéd elfogyasztását követően folytattuk a délelőtt megkezdett ötletek közül a legjobbak kidolgozását, megosztottuk egymással tapasztalatainkat, és tervezni kezdtük a jövő évi programokat, lebontva azokat az elkövetkező hetek és hónapok feladataira, de figyelemmel a hosszabb időtávra is.

Viviana Limón és Carlos Gutiérrez atya még pénteken délután a Szent II. János Pál Iskolaközpont Tehetséggáláját is megnézték, és nagyon tetszett nekik a gyerekek és fiatalok produkciója, a néptánc, a dalok és a prózák. Budapest látnivalóinak megtekintésére és a Regnum Christi megszentelt és a Krisztus Légiója szerzetesi közösségeinek meglátogatására szintén jutott idejük.

Hálát adunk Istennek, hogy meglátogattak minket, és reméljük, hogy Isten megáldja őket küldetésük teljesítésében!

Clarisse Descléves, a Regnum Christi Mozgalom megszentelt életű női közösségének tagja

Fotók az eseményről:

Vélemény, hozzászólás?