Házaspárok útja Óbudaváron

A Házaspárok útja egy tizenöt stációból álló út, mely Magyarországon elsőként Óbudaváron épült meg 2007-ben. Már magam sem emlékszem, hol és mikor hallottam róla először, de éreztem, hogy el kell ide mennem, meg kell néznem, végig kell járnom. Már akkor motoszkált egy gondolat a fejemben, de biztos tudattá csak akkor vált, amikor egy havas téli napon férjemmel együtt végigdideregtük a tizenöt állomást: ezt meg kell mutatnunk másoknak is, el kell ide hoznunk a barátainkat is. Bálint atya áldást adott az ötletemre és az ő segítségével belekezdtem a szervezésbe.

Nagyon vártam azt a péntek délutánt, amikor útnak indultunk, izgultam, talán egy kicsit féltem is. A szakadó eső azonban nem szegte kedvét a maroknyi kis csapatnak, mindenki épségben megérkezett a Balaton-felvidék hatvan lakost számláló kis falucskájába. Amikor másnap felkerekedtünk és ragyogó napsütésben kezdtük el az utat, máris éreztük azokat az imákat, amivel a schönstatti családok hordozzák azokat a házaspárokat, akik végigjárják az utat, köztük minket is. Az esti borkóstoló és lakoma pedig csak fokozta a jókedvet és úgy hajtottuk álomra a fejünket –már másnap-, hogy azt éreztük: igen, ilyen egy tökéletes nap.

Mire a vasárnapi búcsúzásra került a sor, újra borongósra, esősre fordult az idő, de minket ez ugyanúgy nem zavart, mint az érkezésünket köszöntő esőcseppek. Öröm volt a szívünkben és olyan felszabadultság, amit ritkán élhetünk át. Azt hiszem, mondhatom ezt a többiek nevében is, elég csak a szavaikat vagy a tekintetüket visszaidéznem.
Mostanra pedig már biztosan tudom, hogy az a bizonyos motoszkáló gondolat az Úr hívása volt. Másképp hogyan érezhettük volna magunkat ilyen jól? Hogyan kaphattunk volna ennyi kegyelmet?
Hála érte Istennek és hála érte nektek, akik ott voltatok!

Mindenkit biztatok arra, hogy járja végig a Házaspárok útját. Ha nincs kedve egyedül, akkor velünk együtt, jövő májusban. Mert lesz folytatás, ebben biztosak vagyunk.

 Palásthy Julcsi

2 hozzászólás a(z) “Házaspárok útja Óbudaváron” bejegyzéshez

 1. Barlai Gyuláné Rita szerint:

  Kedves Julcsi!
  Rátaláltam erre a csodálatos kezdeményezésre és nagyon szeretnék részt venni férjemmel ezen az “úton”!
  Szeretném kérni,hogy jelezze ,hogy mikor kell jelentkezni a következő alkalomra,hogy rá tudjunk készülni!Kicsit messze lakunk,(Aszódon),de ez nem lehet akadály!

  Üdvözlettel:Rita

  • jpalasthy szerint:

   Kedves Rita!
   Még csak gondolat a következő ilyen hétvége, de mindenképpen jövő tavasszal kerül megrendezésre.
   Szeretettel
   Palásthy Julcsi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!