Pure Fashion

PF-logo-ujA Pure Fashion Program célja teret, eszközöket és megtartó közösséget adni a fiatal (14-16 éves) lányoknak helyi, regionális és országos szinten egyaránt, hogy ebben a szeretetteljes közösségi légkörben felfedezhessék női hivatásuk szépségét és a vele járó felelősségüket is a társadalomban.

A Pure Fashion Program egyedisége külföldön és hazánkban is abban áll, hogy a lányokat saját nyelvükön, az őket érdeklő témákon keresztül szólítjuk meg, majd továbbkísérjük őket mélyebb etikai és erkölcsi kérdések felé. Élményszerűen, a fiatalok aktív közreműködésére építve formáljuk gondolkodásukat az emberi, családi értékek tiszteletének és elfogadásának irányába.

hA Pure Fashion Program megláttatja velük, hogy nőnek lenni jó, nőnek lenni hivatás, és segít nekik felfedezni és megerősíteni a bennünk rejlő értékeket, megalapozva bennük egy olyan keresztény értékrendet, amelyre később az életüket építhetik.

Célcsoportunk a 14-16 éves lányok, akik jelenlegi társadalmi-gazdasági viszonyaink közepette több szempontból is sok kihívás elé állított csoport, akik egyszersmind a jövő társadalmának meghatározó szereplői, a családok alapkövei lesznek.

12227229_1112588638752707_6454391583945583391_nBár az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb felelősségérzet ébred a társadalomban a nők méltóságának, szerepének kellő hangsúlyozása és segítése érdekében, mégis úgy tapasztaljuk, hogy igen kevés azon szervezetek száma, amelyek kifejezetten a kamasz lányokat segítik, és különösen nagy a hiány a modern módszertani megközelítést alkalmazó programok terén. Pedig éppen ez a kor az, amikor a lányok már olyan meggyőződéseket formálnak és olyan döntéseket is hozhatnak, melyek egész további életükre komoly hatással lehetnek. Programunk célja, hogy e korosztály segítésében aktív szerepet vállaljunk, a képzési hiányhelyzetet oldjuk.

14457449_1329917620353140_3811543081893942906_nA Pure Fashion Program képzése havi egy szombati napot jelent a lányok számára, két tanéven keresztül. A foglalkozások négy alappillérre épülnek: elméleti és gyakorlati képzés, közösség- és léleképítés, melyek hozzájárulnak a személyiség teljes körű fejlesztéséhez. A témákhoz gyakorlati rész is társul, mint például: kozmetikai és bőrgyógyászati tanácsadás, etikett, mozgáskultúra, mini főzőkurzus, különféle műhelymunkák.  Az évet egy divatbemutatóval egybekötött Gálaesttel zárjuk, melynek főszereplői a másodévesek, míg az elsőévesek a szervezési háttérmunkában segítenek.  Évünk kiemelkedő eseményei közé tartozik az Anya-lánya Teaház és az Apa-lánya lelkinap, valamint a nyári Pure Fashion Tábor.

 

PureFashion_HegedusMarton-480Programunk sikerességének és országos elterjesztésének záloga, hogy szemléletünket a foglalkozásokat vezető, hiteles csoportvezetőkön keresztül (koordinátorok) jól át tudjuk adni a kamaszok felé. Hogy Programunk egyre több helyszínen megvalósulhasson, szeretettel várjuk a csoportvezetésre kedvet érző fiatal felnőtt lányok és édesanyák jelentkezését! Őket egy különleges, sok élményt, személyiségfejlesztést és közösséget adó, ingyenes tréninggel készítjük fel a csoportvezetés feladataira, programunk szemléletére. Egy csoportot azonban senkinek nem kell egyedül vezetnie, mert hármas vezetés valósul meg: egy fiatal felnőtt lány, egy édesanya és egy lelki vezető viszik a Programot, és mögöttük mindig ott áll tanácsadással a központi szervezői csapat. Bátran jelentkezzen hát az, aki ehhez kedvet érez!

14520533_1332304903447745_6166942012065330703_nSzívesen veszünk minden pénzbeli és programunkhoz illeszkedő természetbeni adományt is. Néhány példa: tábor, lelkigyakorlat és egyéb rendezvényhelyszín, személyszállítás, éttermi alkalomhoz helyszín, sütemények és dekorációs eszközök, anyagok felajánlása, irodaszerek és irodai informatikai eszközök, szakértelem pl. sminkelés és fodrászat terén, ruházat,  stb. Nagy segítség lenne ez számunkra!

Programunkhoz tehát többféle formában lehet csatlakozni:

A csatlakozási és támogatási lehetőségekről szívesen adunk részletes tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken:

kapcsolat@purefashion.hu

www.purefashion.hu

Aktuális eseményeink a Pure Fashion Program Facebook oldalán folyamatosan követhetők.