Fiatal Missziósok

MY_HU_uj

A Fiatal Missziósok elkötelezett katolikusok nemzetközi szervezete, amely vidéki és városi missziók szervezésével szeretne közreműködni a társadalom újra evangelizálásában. A világ számos országában működik; Magyarországon és a határon túli magyarok körében 1997 óta van jelen, eddig 33 missziót rendezett.

561322_604965102865129_901946600_n

A katolikus Fiatal Missziósok a következő programokat szervezték az elmúlt években:

Evangelizációs missziók:

Magyarországon: Csepelen, Kőbányán, Szilvásváradon, Balaton községben, Isaszegen, Tarjánban, Zalacsányban, Bakonyszentlászlón, Sződligeten, Göncön, Győrben, Nagykátán, Csépán, Kókán, Nógrádmegyeren. Kárpátalján (Ukrajna): Ráton. Felvidéken: Révkomáromban, Kelenyén, Tesmagon, Ipolyvarbón és Ipolyságon. Erdélyben: Szatmárnémetiben és Déván.

A helyi plébános meghívásából katolikus fiatalok egy hétvégét töltenek el a plébánián, ahol bekapcsolódtak a helyi ifjúsági és felnőtt közösség életébe. Házról-házra járva végiglátogatják a híveket, beszélgetnek és imádkoznak velük, elhívták őket a szentmisére és a közös rózsafüzér imádságra, a fiatalokat pedig még focizni is. A missziós hétvégét követően számos helyen jelezték a plébániai élet felpezsdülését.

Munkamisszió:

A Fiatal Missziósok egy hetet arra szentelnek, hogy kétkezi munkával támogassák a helyi katolikus közösségeket.  A misszió alatt egy napot evangelizációnak szentelnek a fiatalok, és ennek keretében meglátogatják a plébánia rászorulóit. A munkát a helyi plébános atyával szoros együttműködésben bonyolítják le.

_1140948