Nagyböjtben

A Nagyböjt egy különleges, lelki tisztulási időszak, ahol alkalmunk van dönteni a számukra igazán fontos dolgok mellett a kevésbé fontosak rovására. Ahogy Ferenc pápa fogalmaz: „A nagyböjt megfelelő idő arra, hogy megváljunk sok mindentől. Jót fog tenni, ha megkérdezzük magunktól, mi mindent tudunk nélkülözni azért, hogy szegénységünkkel segítsünk és gazdagítsunk másokat. Ne felejtsük el, hogy az igazi szegénység fáj: önmagunk megfosztása valamitől nem lenne hiteles e bűnbánati távlat nélkül. Nem bízom abban az alamizsnában, amely nem kerül áldozatba és nem jár fájdalommal. A Szentlélek, akinek köszönhetően olyanok vagyunk „mint szűkölködők, mégis sokakat gazdagítók, mint akiknek semmijük sincs, mégis mindenük megvan” (2Kor 6,10), tartsa meg ezeket az elhatározásainkat, és erősítse bennünk az emberi nyomor iránti figyelmet és felelősséget, hogy könyörületessé váljunk és gyakoroljuk az irgalmat.”

A nagyböjti időszak után pedig megtisztult lélekkel, a feltámadás örömében kiteljesedve, bizalmunkban és hitünkben megerősödve buzdítunk mindenkit, hogy kapcsolódjon be húsvéti imakilencedünkbe.  Nagy szeretettel várjuk idén is imaszándékait. A Nagyhét szerdájáig (április 16.) hozzánk beérkező imaszándékokért imakilencedet végzünk Húsvét vasárnappal kezdődően, kilenc napon át.  Rendünk szerzetesei és megszentelt életű tagjai minden kérésért egyenként, személyesen imádkoznak.

Szeretnénk kérni, hogy ez idő alatt Ön is kapcsolódjon be a közös imádságba, hogy minél erősebb imalánccá kapcsolódva vihessük kéréseinket a feltámadott Úr Jézus elé.

Szeretettel várjuk tehát imaszándékait postai vagy elektronikus levélben az itt található elérhetőségeinken. Barátainkat arra szeretnénk kérni, hogy rendünket anyagilag is támogassák, magyar missziónkat Isten országának építésére működtetni tudjuk, és apostoli munkáinkkal hazánkban szolgálhassunk.

Kívánva minden Barátunknak áldott nagyböjti lelki előkészületet és áldott feltámadást,

Krisztusban szeretettel,

Fejéregyházi Tamás LC
Krisztus Légiósa

crown-of-thorns-hung-around-the-easter-cross

6 hozzászólás a(z) “Nagyböjtben” bejegyzéshez

 1. Bilibok György szerint:

  D. a J. Kr.
  Papszentelés előtt állva pár hónappal, imatámogatást szeretnék kérni, hogy minden jól menjen, Isten akarata szerint.
  Üdv, Gyuri.

 2. Nagy Levente szerint:

  Kedves Testvéreim!
  Köszönettel veszem imaszándékom elfogadását!

  Magam is imádkozni fogok Önökért, Rendjükért.

  Kérem,foglalják imádságukba a testvéreim és családom életének jobbulását.
  Továbbá, Éva lelki testvérem lelki boldogságának kiteljesedéséért is kérnék imát.
  És irén lelki testvéremért is kérnék imát, aki depressziós, hogy Bernadett kislányával együtt tudják járni Krisztus útját. Imádsággal: Nagy Levente

 3. Túri Istvánné szerint:

  Gyermekeim /Péter, András, István, Kata, Zsófia, Bálint/ hitének erősödéséért,családom lelki nehézségeinek átvészeléséért kérem, imádkozzanak! Üdv:Túriné

 4. Adamasky Lörincné(Éva) szerint:

  Egy anya kérései:
  Éva gyermekem tanulásáért, vizsgáiért.
  Szilvia leányom megtérésért, hitéért.
  Terveim mevalositásáért, szeretetért a családban.
  Férjem egészségéért.
  köszönöm

 5. Farkas Ildikó Rita szerint:

  Köszönöm levelüket.

  Kérem, foglalják imádságukba:
  Családunk lelki-testi gyógyulását, hitünk és egymás iránti szeretetünk megerősödését. Családunk gyermekeinek hitbeli, továbbtanulási, munkahely keresési, pártalálási, és egyéb küzdelmeinek Isten akarata szerinti sikerét-boldogulását.

  Imádságos köszönettel: Ildikó

 6. F. B. szerint:

  Köszönöm, ha velünk imádkoznak a gyógyulásomért, hogy mielőbb újra teljes családot alkothassunk férjemmel és kisfiunkkal, hogy újra életerős feleség és anya lehessek. Hogy a gyermekünk, amennyire lehet, ép lélekkel vészelje át ezt a nehéz időszakot.Hogy a férjemnek a Jóisten adjon erőt a most rá háruló többletterhek viseléséhez.
  Áldott Húsvétot kívánok mindannyiuknak.

Vélemény, hozzászólás?